9.9 parts

Post here for issues with outboard engines (i.e Yamaha 9.9) on PDQ yachts
Old PDQ Message Board
Site Admin
Posts: 522
Joined: Sun Apr 25, 2004 11:08 pm

9.9 parts

Postby Old PDQ Message Board » Mon Apr 26, 2004 5:26 am

9.9 parts

Posted by Dan Hofmann on May 14, 2002 at 04:12:00:

I think I have finally traced that problem I mentioned earlier on the site to
the Stator. But then the test procedures leave a little room for error. Does any
one have a servicable stator they are willing to part with? I would like to
check it out before Paying the big bucks for a new one.

Follow Ups:

Re: 9.9 parts Dan Hofmann 04:30:15 05/19/02 (0)
Re: 9.9 parts Chet White 21:07:17 05/18/02 (1)

--------
Re: 9.9 parts

Posted by Dan Hofmann on May 19, 2002 at 04:30:00:
In Reply to: Re: 9.9 parts posted by Chet White on May 18, 2002 at 21:07:00:

Chet, That would be Fantastic! Ship it second day delivery or what ever is
easiest for you and I will send it back as soon as I can test it out. My
charging coil's have the same signs but not as bad

Let me know the shipping cost and I will send you a check in the return package
101 Greenbriar Lane
Washington, N.C. 27889
Thanks Dan & Sally Duet :-)

Follow Ups:

Re: 9.9 parts

Posted by Chet White on May 18, 2002 at 21:07:00:
In Reply to: 9.9 parts posted by Dan Hofmann on May 14, 2002 at 04:12:00:

Hi Dan,
First, did you check out the CDI? It is always a likely culprit with strange
symtoms.

I have the stator I wore on my New Years funny hat at Hendersons. It is a
working spare I could send you butI would like it back.( No, not for the hat)

Did you check the resistance (Ohms) of the charging coil? Thats how I traced a
bad stator on my 97 model 9.9 when it suddenly just quit after running perfectly
for about 500hrs. The resistance was really high and when the flywheel was
removed the two charging coils were burnt black. Yamaha replaced it under
warranty

Good Luck,
Chet

Return to “Outboard Engines”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest